Welkom bij Hachicatering

Waar Smaak en Stijl Samenkomen!

Welkom bij Hachicatering, waar we geloven dat elk moment gedenkwaardig moet zijn. Daarom brengen we de beleving en gezelligheid van een barbecue tot bij jou! Met een harmonie tussen smaak en stijl, bieden we buitengewone cateringdiensten voor diverse gelegenheden, van persoonlijke feesten tot bedrijfsfeesten.

Veel gestelde vragen bij
aankoop Hachicook

Hachicook Large:                               140kg

Hachicook Medium:                           120kg

Hachicook Medium laag / Firepit:     100kg

Firepit bankjes:                                   17kg

Hachicook Large:
Breedte bakplaat        100cm
Totale hoogte             105cm

Hachicook Medium:
Breedte bakplaat        80cm
Totale hoogte             95cm

Hachicook Medium laag / Firepit:
Breedte bakplaat        80cm
Totale hoogte             65cm

Firepit bankjes:
Hoogte                        42cm
Diepte                         30cm
Breedte                       30/55cm

De Hachicooks zijn voorlopig enkel te koop rechtstreeks bij de ontwerper/fabrikant, bij ons dus.

De belangrijkste reden daarvoor is ons streven naar de hoogste kwaliteit en naar exclusiviteit. Wij willen dat u als koper de juiste informatie krijgt. Wij bieden aan om samen met u op zoek te gaan naar de beste plaats voor uw Hachicook zodat deze een echte aanwinst wordt voor uw tuin of uw terras en u er lang geniet van zal hebben.

Daarnaast is er heel wat personalisatie mogelijk van onze Hachicooks en toebehoren. Wij denken met u mee en werken voor u een personal branding uit van uw Hachicook grill, van de Firepit bankjes, van de schorten, en nog tal van andere mogelijkheden. Wij luisteren ook naar de wensen van onze klanten inzake nieuwe accessoires of toebehoren. Daarom zijn wij altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen.

Zeg ons wat u wil en als het mogelijk is maken we het voor u!

Op een stabiele ondergrond met voldoende bewegingsruimte rond de Hachicook. Indien u wenst komen wij ter plaatse kijken waar u de Hachicook best plaatst. Wij hebben inmiddels heel wat ervaring met het gebruik van de Hachicooks bij ons in de Showgarden, maar ook op verplaatsing, zodat we daar een meerwaarde in kunnen betekenen. Wij checken indien gewenst of de ondergrond stabiel genoeg is om de Hachicook te plaatsen of adviseren u daarin.

Contacteer ons vrijblijvend om langs te komen: via telefoon 0478 48 30 43 of via mail grillmaster@hachicook.com

Wij adviseren u om de installatie van de Hachicook door ons te laten doen. Wij hebben de ervaring en de knowhow om dit snel, efficiënt en grondig te doen, zodat uw Hachicook goed stabiel en perfect waterpas zal staan. De Hachicook Large weegt toch al makkelijk 140kg zonder extra toebehoren en meet 100cm breed en 105cm hoog. Het vergt wel wat mankracht om de Hachicook op zijn plaats te krijgen en te installeren. Indien nodig doen wij daarvoor beroep op hijstoestellen.

De nieuwe bakplaat is behandeld met een dun laagje olie om roesten te voorkomen tijdens vervoer.

  1. Reinig de bakplaat met zeep en warm water en maak droog.
  2. Veeg met behulp van een schone doek een dun laagje druivenpitolie of plantaardige olie (olie met een hoog rookpunt) op de bakplaat terwijl de Hachicook opwarmt.
  3. Als de olie op de bakplaat opdroogt en bruin/zwart wordt, ga dan door met het aanbrengen van verschillende extra lagen olie. Met het gebruik, zal de bakplaat een donkerder laagje ontwikkelen. Elke laag zal helpen de plaat te beschermen.
  4. Bouw een tipi-achtige constructie met dunne stukken hout op het rooster in het midden van de kuip. Om te beginnen zijn kleinere stukken aanbevolen, zodat de lucht gemakkelijk tussen de houtblokken kan stromen. Dit zorgt ervoor dat het vuur sneller oplaait en schoner brandt.
  5. Bij de eerste ingebruikname is het belangrijk om gedurende een twintigtal minuten het vuur laag te houden en de bakplaat langzaam op te warmen.

Eénmaal heet, zal de bakplaat in het midden iets gaan “plooien” of naar beneden buigen. Dit is normaal en zorgt ervoor dat olie of vet naar het midden van Hachicook kan weglopen in plaats van op de grond. De bakplaat zal terugkeren naar een vlakkere vorm zodra deze is afgekoeld. Met de grill dient er niets speciaals te gebeuren, die kan u meteen (reinigen),  inoliën en in gebruik nemen.

Nog vragen? Aarzel niet ons te contacteren! 

Het is niet de bedoeling dat de Hachicook verplaatst wordt.

Indien u dat wenst komen wij de Hachicook bij u installeren zodat hij perfect waterpas staat op een stabiele ondergrond. Bedoeling is dat hij daar blijft staan.

Bij het ontwerpen van de Hachicooks werd uiterste aandacht besteed aan de vormgeving. Het resultaat is wat een journalist omschreef als “koken op een kunstwerk”. U zal merken dat de Hachicook een echte meerwaarde is voor uw tuin of terras. Zeker wanneer u hem voorziet van de optionele luxe afdekplaat in Den of Padouk. Dan zal u er dubbel plezier van hebben want dan doet hij ook dienst als luxe aperotafel, om een hapje aan te eten, na te genieten, etc.

De Hachicooks zijn zeer robuust gebouwd met het oog op uw veiligheid. De sokkel is onderaan verzwaard, de kuip zit vast aan de sokkel, het geheel weegt 120kg in Medium en 140kg in Large uitvoering.

Uw Hachicook zal niet omvallen van wat wind, zelfs niet bij storm. Dankzij de hitte- en waterbestendige coating van sokkel en kuip doorstaat uw Hachicook feilloos regenweer. Ja zelfs dagen na elkaar zoals het in België al wel eens durft voorvallen.

De Hachicook riskeert dus geen roestvlekken te maken op uw terras. Wel dient de bakplaat en de grill beschermt te worden, want die zijn uiteraard niet gecoat.

Met de hoes op maat in large of medium is uw Hachicook perfect beschermd en kan u hem met een gerust gemoed in uw tuin of op uw terras laten staan.

Brand alleen hout (dus geen houtskool).

Gebruik droog, oven gedroogd hout van lokale oorsprong. Droog hout is gemakkelijker aan te steken, brandt beter en constanter dan nat hout. Het geeft veel minder rook en minder gensters.

Zorg er telkens voor dat u naast de grotere blokken (ca. 10x30cm), ook voldoende kleine stukken (aanmaak)hout heeft om uw vuur makkelijk en snel aan te maken.

Populaire houtsoorten zijn eik, beuk, esdoorn, els en appel.

Het is ten zeerste af te raden het hout buiten te laten staan. Uw hout stockeert u best binnen.

Als oven gedroogd hout buiten blijft staan dan neemt het vocht op en dan is het nut ervan verloren.

Bouw een tipi-achtige constructie met dunne stukken hout op het rooster in het midden van de kuip.

Om te beginnen zijn kleinere stukken aanbevolen, zodat de lucht gemakkelijk tussen de houtblokken kan stromen. Dit zorgt ervoor dat het vuur sneller oplaait en schoner brandt.

Daarna plaatst u grotere blokken hout weer tipi-vorm op het vuurtje.

Leeg nooit 2  grote blokken hout naast elkaar horizontaal bovenop uw vuurtje, want dan kan er niet genoeg lucht onderdoor spelen. Leg nieuwe blokken altijd dwars voor de voorgaande blokken.

Gebruik geen brandversnellers. Indien u over voldoende klein hout beschikt en uw hout droog binnen stockeert, heeft u in principe ook geen aanmaakblokjes of zo nodig.

Gebruikt u deze toch, zorg dan deze volledig te laten opbranden, want de meeste geven een niet zo smakelijke, chemische geur af. U wilt niet dat deze geur in aanraking komt met uw voedsel.

Wij raden druivenpitolie of arachideolie aan voor het bakken met en het beschermen van de Hachicook.

Belangrijk bij het gebruik van olie om te bakken op de Hachicook is dat de olie een hoog rookpunt heeft. Dit is de temperatuur waarop de olie begint te verbranden en daarmee een niet zo fijne smaak afgeeft aan je eten. Bij het bakken op de Hachicook lopen de temperaturen makkelijk op boven de 350°C. Daarom is bv. olijfolie minder geschikt aangezien die een relatief laag rookpunt heeft ( 160°C) en zelfs zonnebloemolie met een rookpunt van 232°C raden wij niet aan.

Druivenpitolie heeft een hoog rookpunt, is rijk aan gezonde vetten en heeft een neutrale smaak. Arachideolie kan je dan weer verhitten tot zeer hoge temperaturen. Het is ook perfect om mee te bakken en bevat veel onverzadigde vetten en omega 6, een gezonde olie dus.

Arachideolie kan wel sporen van noten bevatten, belangrijk voor wie daar allergisch aan is.

Afhankelijk van de buitentemperatuur of de temperatuur van de bakplaat duurt het 20 à 40 minuten vanaf het aansteken van het vuur tot de bakplaat warm genoeg is om vlees of vis op dicht te schroeien.  De temperatuur van de bakplaat is afhankelijk van de grootte van uw vuur, maar kan oplopen tot ruim 350°C. Dat is perfect voor dichtschroeien, maar om recipiënten op te warmen, voor groenten, e.d. is die hoge temperatuur niet nodig. Dat kan dus al sneller op de bakplaat of grill geplaatst worden.

Het heetste gedeelte van de bakplaat ligt dichter bij het midden van de opening en langs die kant waaronder u uw vuur aanlegt. Ook daarmee kan u spelen en bv een warme en minder warme kant maken in uw Hachicook.

Voor de gecoate onderdelen, buitenkuip en zuil, volstaat het om deze met een vochtige doek te reinigen. U kan hiervoor eventueel een klein beetje milde zeep (vaatwasmiddel) gebruiken. De coating mag in geen geval met een bijtend product behandeld worden.

De bakplaat dient na elk gebruik gereinigd en ingeolied te worden zoals beschreven in de FAQ. Daarna kan u ze best bedekken met een luxe afdekplaat bij droog weer of met een hoes bij nat weer.

Heeft u nog vragen over de Hachicook waarop u in onze FAQ geen antwoord heeft gevonden? Laat maar komen!